Minőségbiztosítás

Célunk a megrendelők maximális elégedettsége szolgáltatásainkkal, így a PannonPLATIT nem csupán az alapos munkavégzésre, hanem annak ellenőrzésére is komoly hangsúlyt fektet.

Többlépcsős minőségellenőrzési rendszerünk szavatolja, hogy üzemünket csak a követelményeknek megfelelő bevonattal rendelkező szerszámok hagyhassák el.

 

Rétegvastagság ellenőrzés

 

kaloMAXA rétegvastagság megállapításához a szerszámokkal együtt bevonatolásra kerülő tesztlapkát használjuk. Koptatással, majd mikroszkóppal történő beméréssel mikron pontosságú eredményt kapunk. Ezzel az eljárással jó közelítéssel állapítható meg a szerszámokon lévő bevonat vastagsága. A mérés közvetlenül a szerszámon is elvégezhető.

 

 

 

 

 

 

 

Tapadásvizsgálat

 

A jó bevonat legkritikusabb tulajdonsága a tapadása. Ennek vizsgálatára Rockwell-tesztet használunk. A gyémánt okozta kráter pereme felgyűrődik és a bevonat struktúrájától függően felszíne felrepedezik. A bevonat azonban még ennek a behatásnak következtében se pattoghat le a tesztlapka felszínéről. A tapadásvizsgálat szintén mikroszkóppal történik. Közvetlenül a szerszámon (HSS) is végrehajtható a teszt.